9 iunie 2011

Motivul 4 pentru care trebuie sa folosesti protectie solara



                                      Aloha fetelor !


Motivul no.4 Pentru a evita deteriorarea Adn-ului



Radiaţiile UV au un impact mare asupra ADN-ului. Radiaţiile UVA stimulează apariţia radicalilor liberi, care pot apoi deteriora ADN-ul. Aşadar mecanismul principal al acţiunii radiaţiilor UVB constă în afectarea directă a ADN-ului celular, care duce la mutaţii ale acestuia. Un organism sănătos are un număr de mecanisme specifice de reparaţie care permit, într-o oarecare măsură, regenerarea ADN-ului deteriorat.

Cu toate acestea însă, dacă piele este expusă frecvent la soare, mutaţiile ADN-ului se acumulează în celule în timp pot fi transformate în celule neoplastice care, la rândul lor, pot duce la modificări precanceroase, în special cornificare solară şi neoplasme ale pielii nepigmentate: carcinomul bazocelular şi carcinomul spinocelular. Următoarele persoane sunt predispuse la deteriorarea ADN-ului.
  • persoanele cu ten deschis (ei au melanină puţină, care protejează împotriva radiaţiilor UV)
  • persoanele care sunt expuse frecvent la soare sau la surse de lumină artificială (solare)
Efectele radiaţiilor UV pot să se manifeste chiar şi în urma unor expuneri scurte, dar repetate la radiaţiile ultraviolete. Doze zilnice mici de radiaţii UVA pot cauza îngroşarea stratului bătătorit şi a întregii epiderme, precum şi degenerarea fibrelor de colagen şi de elastină (Informatii preluate de pe http://www.solecrin.ro/ )


Aceasta deteriorarea a ADN-ului va duce intr-un final si la producerea cancerului. Faptul ca acesta se va deteriora in timp cu varsta este ceva normal, dar deteriorarea mult prea devreme poate fi controlata de catre noi folosind protectie solara !




                    Use sun protection ! Stay healthy !


                                                  XoXo


2 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...