6 iunie 2011

Motivul 1 pentru care trebuie sa folosesti protectie solara



                                         Aloha fetelor !

Asa cum v-am spus intr-o postare anterioara, timp de 5 zile va voi prezenta in fiecare zi un motiv pentru care trebuie sa folosesti protectie solara, si chiar daca consideri ca stii de ce, cu siguranta vei descoperi si lucruri pe care nu le stiai asa ca va invit sa cititi cu mare atentie. Cu toate ca majoritatea o folosim, nu luam in considerare tipul nostru de ten si necesitatile acestuia, despre asta gasesti niste informatii aici.


Sa trecem la Motivul no. 1 : Protectia solara previne Imbatranirea prematura a pielii



L-am mentionat ca fiind primul motiv deoarece consider ca acest lucru ar trebui sa ne preocupe pe noi toate. Asa cum ne protejam pielea inca de la varsta de 20 de ani, asa o vom avea si mai incolo iar protectia solara este un prim pas foarte important in pastrarea tineretii pentru cat mai mult timp. De ce am spus varsta de 20 de ani? Pentru ca procesul natural de îmbătrânire a pielii incepe, de regula, de la varsta de 20 de ani din cauza scaderii cantitatii de colagen si elastina, doua substanţe care ii asigura elasticitatea iar acest proces este grabit de catre alti numerosi factori printre care se afla in topul listei expunerea fără protecţie la razele solare. Dar asta nu inseamna ca pana la aceasta varsta nu trebuie sa folosim protectie solara.

 
Cat timp suntem tinere, consideram ca o protectie solara mai scazuta sau o expunere indelungata la soare nu ne va face mult rau, dar soarele a devenit din ce in ce mai periculos de-a lungul anilor iar in momentul acesta razele solare sunt cu mult mai nocive si efectele unei protectie solare necorespunzatoare sau neexistente devin mult mai repede vizibile.

Manifestarile imbatranirii provocate de expunerea la soare sunt:
  • imediate si temporare, apar ca urmare a deshidratarii si dispar daca aplicam imediat pe piele produse hidratante;
  • tardive si constau in ingrosarea pielii in anumite zone, scaderea elasticitatii si pierderea fermitatii pielii.
Stiai ca...
 (informatii luate de pe http://www.solecrin.ro/ )

  • La început, radiaţiile UVB au fost privite ca fiind principala ei cauză, dar acum este de notorietate faptul că ambele radiaţii, UVA şi UVB, pot cauza modificări degenerative ale pielii
  • Radiaţiile UV au şi un efect indirect asupra pielii pentru că stimulează producerea radicalilor liberi – particule de oxigen foarte rapide. Ele deteriorează starea pielii şi îi accelerează îmbătrânirea, printre altele printr-o activare excesivă a enzimelor, care deteriorează fibrele de colagen şi elastină ale ţesuturilor conective responsabile de elasticitatea şi supleţea pielii.
  • Efectele pe termen lung ale radiaţiilor UV se acumulează şi devin vizibile doar după mulţi ani. Cu timpul, pielea se îngroaşă şi se aspreşte, îşi pierde elasticitatea şi este brăzdată de riduri şi striaţii adânci sau afectată de hiperpigmentare şi depigmentare.
In incheiere, de fiecare data cand vei neglija sa folosesti protectia solara, sa-ti amintesti ca : Persoanele care se expun în exces, necontrolat la soare, fara protectia corespunzatoare au "varsta" pielii cu 5-10 ani mai mare comparativ cu varsta biologica.


                       Protectia solara= O piele fericita  !
                                              XoXo

2 comentarii:

  1. 100% de acord! cu cat mai mare factorul de protectie cu atat mai bine. iar orele de expunere trebuie si ele luate in considerare!
    :**

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, marea problema vine de la orele de expunere, ca majoritatea atunci se expun cel mai rau..

    RăspundețiȘtergere

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...